Home > Rumahtangga > Semarakkan Cinta Dalam Rumahtangga…

Semarakkan Cinta Dalam Rumahtangga…

Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera kawan²…

Aku pasti tajuk yang aku bagi tu membuatkan sesetengah korang eager nak tahu apa isinya…huhu memang aku nak share kan pada semua apa yang aku dapat semasa mendengar ceramah daripada Dr Fadzilah Kamsah nih! (Motivator favorite aku nih)

Ok, sebenarnya…Aku rase bagi kita yang dah lama melayari bahtera rumahtangga mesti ada ketikanya kita (terutamanya perempuan) akan rase macam hambar jek rumahtangga kita tuh.  Seolah² cinta antara kita dan en. suami yang satu masa dulu mekar dan segar bugar dah layu tanpa kita sedari…Tiba² ajek, kite rase hati dah kosong…sunyi… Maybe jugak rase seolah dah jauh dari pasangan kita. Seolah “No More Sparks in Love“. Saat nilah, kalau dilayan perasaan tu Syaitan yang bernama DASIM akan masuk jarum! Ha… DIA (DASIM) akan timbulkan syak wasangka dalam hati dan fikiran kita supaya kita mula mencurigai pasangan. Perkara ni bukan sahaja berlaku pada wanita eh (walaupun selalunya wanita lah yg rasa mcm nih). Juga turut berlaku kepada LELAKI.

erm.. So.. Pernah x kowang rase mcm tuh? Haa…mungkin kowang xrase or mungkin belum rase lagi (sebab ye lah…rate2 kawan² aku nih baru jek kawen. Aku yang advance sket kot…ha ha ha) … Tapi, apepun untuk yang pernah mengalaminya (termasuk aku sendiri) jom kita amalkan apa yang Dr Fadzilah ajarkan. Mana laa tahu boleh Semarakkan semula Rasa Cinta antara kita dan pasangan… Bukan apa, kan pasangan itu lah yang kita harapkan untuk bersama dengan kita sehingga akhir hayat?

So, aku akan kongsikan tips² untuk Menyemarakkan Semula Cinta pada N3 akan datang. Stay Tuned!!! Harap diamalkan terutamanya kepada suamiku en. Rahman…

Assalamualaikum…

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: